Berichten

Dé onderwijsmiddag

Geplaatst op 14 juli 2022

Drie weken geleden vond dé Onderwijs Middag plaats in het Dominicanenklooster Huissen met als doel samen te kijken, te evalueren en vooruit te blikken in het kader van ontwikkelingen rond de visie van […] Lees verder »

Van evalueren kun je leren

Geplaatst op 18 mei 2022

Op 22 juni aanstaande evalueren we de samenwerking KO-PO-VO. Het belooft een geweldige onderwijsmiddag te worden op een prachtige locatie. Op het programma staat een […] Lees verder »

Teamwork

Thematisch onderwijs – PO & VO

Geplaatst op 7 april 2022

** Thematisch onderwijs – PO & VO 🤝** Wat is het❓ Wekelijks op de donderdagmiddag vindt het project thematisch onderwijs plaats op verschillende basisscholen in […] Lees verder »

Thematisch onderwijs

Nieuw thema van start! Duurzaamheid: Iedereen doet wat! Wat doe jij?

Geplaatst op 11 januari 2022

Het tweede Liemerse thema is van start gegaan: Duurzaamheid: Iedereen doet wat! Wat doe jij? Neem snel een kijkje op de website. Hier staan activiteiten […] Lees verder »

Kinderboekenweek Worden wat je wil

Geplaatst op 11 oktober 2021

  Het thema van deze kinderenboekenweek is ‘worden wat je wil!’. In dit thema ga je opzoek waar jouw talenten liggen. Waar ben jij goed […] Lees verder »

Onderzoek netwerken en innovatief gedrag Het Liemers Lijstje

Geplaatst op 11 oktober 2021

Onderzoek naar innovatief gedrag van leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs in De Liemers.   Achtergrond Het onderwijs in Nederland is continu in ontwikkeling, […] Lees verder »

Peuter/kleuter klooilab

Geplaatst op 2 juli 2021

  Peuters en kleuters ontwikkelen zich al spelenderwijs samen op het gebied van techniek en technologie. Bij deze voorbeeld pakketten om je een idee te […] Lees verder »

Ontwikkelingsgericht onderwijs 0-18 jaar

Geplaatst op 2 juli 2021

In de Liemers zijn we onze krachten aan het bundelen: KO-PO-VO. Dit zie je al op zeer veel vlakken terug: escaperoute Lodewijk in de Liemers, […] Lees verder »

Sterk Techn(olog)isch Onderwijs – regio als klaslokaal

Geplaatst op 2 juli 2021

Het onderwijs in de Liemers richt zich de komende jaren op ‘de regio als klaslokaal’. Externen partijen zoals de bibliotheek, Liemers Museum, Lab 12, Aliander […] Lees verder »

Technieklessen op IKC de Hoge Hoeve Westervoort

Geplaatst op 16 februari 2021

Technieklessen zijn een perfecte manier om kinderen ontdekkend te laten leren, zeggen Helmi Hovens en Natascha Hoogland, leerkrachten van Integraal Kindcentrum De Hoge Hoeve in […] Lees verder »

LiemersLijstje 15 concrete punten

Geplaatst op 16 februari 2021

Ontwikkelingsgericht onderwijs 0-18 In de Liemers zijn we onze krachten aan het bundelen: KO-PO-VO. Dit zie je al op zeer veel vlakken terug: escaperoute Lodewijk […] Lees verder »

Escaperoute Zonnekoning in de Liemers tijdens Kinderboekenweek

Geplaatst op 16 februari 2021

In deze coronatijd waarin het lastig of simpelweg niet mogelijk is om met kinderen bibliotheken en het Liemers Museum te bezoeken, is creativiteit nodig om […] Lees verder »

Rots en Water voor basisschool leerlingen op Candea

Geplaatst op 12 november 2020

De fysieke weerbaarheidstraining Rots en Water is gestart op het Candea College. Verschillende leerlingen van basisscholen komen naar het Candea om deel te nemen aan […] Lees verder »

Kinderen Candea en Zonnekinderen bakken appeltaart

Geplaatst op 26 oktober 2020

Woensdag 14 oktober hebben kinderen van de BSO van Zonnekinderen samen met derdejaars leerlingen Zorg en Welzijn van het Candea College zelf appeltaart gebakken. Er […] Lees verder »

Warme overdrachtmiddag

Geplaatst op 13 oktober 2020

Als leerlingen zes weken op het Candea College zitten, vindt de warme overdrachtmiddag plaats. Tijdens deze middag gaan alle mentoren klas 1 in gesprek met […] Lees verder »

Kinderen IKC De Tamboerijn naar Technoplaza

Geplaatst op 28 september 2020

Elk jaar gaan de groepen 7 en 8 van IKC de Tamboerijn vier keer een dagdeel naar Technoplaza. Sinds kort is Technoplaza gevestigd op de […] Lees verder »

Technoplaza Zonegge Liemers college is geopend!

Geplaatst op 22 september 2020

Onlangs openden burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen de nieuwe ruimte van Technoplaza. Technoplaza blijft groeien en op locatie Zonegge van het […] Lees verder »

Samenwerking Candea en BSO smaakt naar meer!

Geplaatst op 22 september 2020

Eens per maand, op woensdagmiddag, is de keuken van het Candea College speciaal geopend voor derdejaarsleerlingen. En voor BSO-kinderen van Kinderopvang Zonnekinderen. Samen koken en […] Lees verder »

Ken je het project gluren bij de buren?

Geplaatst op 8 september 2020

Regelmatig wordt er nog gesproken over het Gluren bij de Buren project. Ken jij deze samenwerkingsactie al? Lees in het Artikel gluren bij de buren […] Lees verder »

Activiteiten voorlopig afgelast vanwege corona

Geplaatst op 13 maart 2020

Helaas zijn door de coronacrisis veel van de geplande activiteiten in het kader van de doorgaande lijn tussen basisonderwijs en voortgezet onderwijs, alsmede een aantal […] Lees verder »

Van groep 8… naar klas 1

Geplaatst op 13 maart 2020

Op woensdag 1 juli 2020 was het zover: leerlingen uit groep acht kwamen op hun nieuwe middelbare school, het Candea College. Nu niet voor een […] Lees verder »

Categorieën

  • Agenda
  • Berichten