Van groep 8... naar klas 1

Op woensdag 1 juli 2020 was het zover: leerlingen uit groep acht kwamen op hun nieuwe middelbare school, het Candea College. Nu niet voor een Open Dag of voor het volgen van minilessen, maar om kennis te maken met hun nieuwe klas én met hun nieuwe mentoren!

Het is altijd weer een spannend maar zeker ook een heel mooi moment, zowel voor de leerlingen als voor de collega’s.

Naast het kennismaken met elkaar en het lopen van een route door de school kregen alle leerlingen een benodigdhedenlijst uitgedeeld, zodat zij en hun ouders precies weten wat ze nodig hebben aan materialen voor elk schoolvak. Want: wat voor een soort schrift heb je precies nodig voor wiskunde, en wat voor een voor Engels. Moet je ook zelf woordenboeken aanschaffen? En wat heb je nodig voor het vak digitale geletterdheid?

Ook kregen leerlingen een visitekaartje met foto van de mentor / mentoren. Zo is het makkelijk te onthouden wie je mentor is / mentoren zijn en krijgen ouders al een beetje een beeld.

Tot slot, en dat hoort bij de vakantie, kregen alle leerlingen een bon om een lekker ijsje op te halen bij een van de regionale ijssalons in de buurt.

Na de zomervakantie zullen de leerlingen starten in hun nieuwe klas. Uiteraard volgt het Candea College de leerlingen heel goed. Zo is er 6 weken na de start van het nieuwe schooljaar een warme overdracht: mentoren gaan op het Candea College in gesprek met de juffen en meesters van de leerlingen uit groep 8. Hoe is de start gegaan, hoe gaat het met de leerlingen? Rond december en januari gaat de contactpersoon PO-VO naar alle basisscholen toe om in gesprek te gaan met leerkrachten groep 8: hoe gaat het nu met hun oud groep 8 leerlingen.