Technoplaza Zonegge Liemers college is geopend!

Onlangs openden burgemeester Lucien van Riswijk en wethouder Nanne van Dellen de nieuwe ruimte van Technoplaza. Technoplaza blijft groeien en op locatie Zonegge van het Liemers College hebben ze de ruimte om te groeien.

Liemers College als thuisbasis
Techno-Plaza is een zelfstandige organisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van Liemers Novum en het Liemers College, schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs uit de Liemers. Het Liemers College biedt Techno-Plaza graag een eigen ruimte. Voorheen was dit op locatie Landeweer, maar met oog op ruimte voor groei is de nieuwe thuisbasis locatie Zonegge.

Techno-Plaza: kennismaking met techniek
Techno-Plaza is het technieklokaal voor de basisscholen uit de Liemers. De organisatie laat leerlingen van groep 7 en 8 kennismaken met wetenschap en techniek. Het beeld dat leerlingen hebben van wetenschap en techniek wordt al op jonge leeftijd gevormd. Het beïnvloedt hun keuze in het voortgezet onderwijs, de vervolgopleiding en uiteindelijk hun beroepskeuze.

Stimuleren van talent
Techno-Plaza stimuleert het talent, het enthousiasme en de interesse voor wetenschap en techniek bij jonge kinderen. Erg belangrijk, want de samenleving vraagt om een steeds grotere kennis van wetenschap en technologie. En wie wordt er nou niet blij van enthousiaste, jonge mensen?